Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Μπίρα, η γιορτινή υγιεινή απόλαυση

Μπίρα, η γιορτινή υγιεινή απόλαυση




μπίρες
Τα γιορτινά τραπέζια τη θέλουν τη μπιρίτσα τους. Το κατεξοχήν δημητριακό της μπύρας είναι το κριθάρι και πια η καλλιέργειά του για την παραγωγή μπίρας, κυρίως από μικρούς παραγωγούς ολοένα κι αυξάνεται στη χώρα μας.
Εξαιτίας της καλής ποιότητας νερού η Ελλάδα τόσο στα αναψυκτικά όσο και στις μπίρες, όσα τουλάχιστον παρασκευάζονται εδώ, έχει καλύτερη γεύση. Το νερό είναι το κύριο χαρακτηριστικό της μπίρας κι αποτελεί το ποσοστό 85% -95%. Η μεσογειακή διατροφή βάζει ως μέγιστο 2 μερίδες αλκοόλ την ημέρα και για τις γυναίκες ως 1.
Παρά το γεγονός ότι η μπίρα έχει ενοχοποιηθεί ότι “βάζει κιλά” αυτό δεν είναι αλήθεια. Ενδεχομένως έχει να κάνει με τα συνοδευτικά της. Η δροσιστική πικράδα της οφείλεται στο λυκίσκο, ο οποίος της χαρίζει το άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση της.
Η κατανάλωση μπίρας, εφ΄ όσον δεν υπερβαίνει τα όρια είναι θετική για τον οργανισμό διότι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και μέταλλα. Συγκεκριμένα, η μπίρα έχει πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, κατεχίνες και προ-ανθοκυανίδες, βιταμίνες Β2, Β3, Β6, Β5, Β12 και φυλλικό οξύ καθώς και κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο και πυρίτιο.
Μάλιστα η μπίρα χωρίς αλκοόλ εξαιτίας των ευεργετικών συνεπειών της συστήνεται για τις μητέρες σε  περίοδο θηλασμού. Εξαιτίας των θρεπτικών συστατικών της κι εφ΄ όσον καταναλώνεται με μέτρο βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, σακχαρώδη διαβήτη κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου